CLASS 11

Tuesday, March 10, 2021

Tip of the Day

I’ve got you. You’ve got me.
Look out for each other!

Learning Objectives

  • Course Requirements
  • Getting to know everyone
  • Hazard Management

Bird's Eye View

  • Attendance & Introductions (5 min)
  • Getting to know you game (10 min)
  • Course outline review (45 min)
  • Hazard Management (30 min)
  • Assignment review (20 min)

Materials & Equipment

  • Attendance Sheet (1)
  • Course Outline (20)
  • Hazard Assessment Sheets (20)
  • Student Survey (20)
  • Assignment 1 Guidelines (20)
  • Diagnostic Scene/s (20)

Due

  • n/a

Tip of the Day

I’ve got you. You’ve got me.
Look out for each other!

Start of Class

Attendance & Announcements

Time

1:00 pm
1:05 pm
5 minutes
105 minutes remaining

Materials & Equipment

  • Attendance sheet

Description

  • Take attendance
  • Announcements
  • Tip of the Day

Tip of the Day

I’ve got you. You’ve got me.
Look out for each other!

Activity 1

Games & Warm Up

Time

1:05 pm
1:15 pm
10 minutes
95 minutes remaining

Materials & Equipment

  • n/a

Description

  • I know you (10 min)
  • Pairs Intro (50 min)

Activity 2

Curriculum Review

Time

1:15 pm
2:00 pm
45 minutes
50 minutes remaining

Materials & Equipment

  • Course Outline (19)

Description

  • Review curriculum
  • Find a way to make it interesting and engaging

Activity 3

Hazard Management

Time

2:00 pm
2:15 pm
15 minutes
35 minutes remaining

Materials & Equipment

  • Hazard Assessment Sheets (19)

Description

  • Identify Hazards in the room
    • Physical
    • Emotional
    • Mental Health
  • How will we reduce or eliminate them?

Activity 4

Scene Work

Time

2:15 pm
2:30 pm
15 minutes
20 minutes remaining

Materials & Equipment

  • Diagnostic Scene (19)

Description

Instructions:

  • Use what you have learned of acting to make this scene compelling for the class to watch.
  • Use what you have learned about ACTING to make this scene compelling for the class to watch.

Use of time:

  • Free rehearsal

Activity 5

Assignment Review

Time

2:30 pm
2:40 pm
10 minutes
5 minutes remaining

Materials & Equipment

  • Guidelines for Assignment 1 (19)

Description

Use of time:

  • Review of Guidelines for Assignment 1

End of Class

Review of Learning

Time

2:45 pm
2:50 pm
5 minutes
0 minutes remaining

Materials & Equipment

  • n/a

Description

Use of time:

  • What are the expectations from you all?
  • What are the assignments for the course?
  • What are the hazards in the room?
  • How do we deal with them?
  • What do you need to do for next class?
    • Bookwork
    • Review scene
    • Read play, or synopsis of play

Tip of the Day

I’ve got you. You’ve got me.
Look out for each other!

Class 11
Wednesday, January 27

Class Summary

  • Attendance
  • Research Projects (Yanming & Trevor)
  • Scene Choices
    • Much Ado About Nothing (Sydney K. and Andrew)

Warm Up

  • Game: Coins

Walking

  • Half class does thought walk, then line walk
  • Other half does stepping stones

Wednesday, January 29

Sydney C. РHelena 

  • Rhyme
  • Antithesis and repetition: one and two

Trystan – Antony

  • Out into the world
  • Changes in action
  • Be in the world
  • What prompts the new action.

Matthew

  • Build the thought

Trevor

  • Couplet
  • Thoughts are all aligned…
  • Love?

Ryan

  • Lists, what’s different…
  • Why does he use all this imagery?
  • Why are his thoughts aligned?

Sydney K.

Activity

Break up your speech into beats:

Beats are the unit of change.

Friday, January 31

Juliane
Sydney F.
Andrew
Yanming

Procedure
Attendance and Announcements
  • TBA
  • TBA
  • TBA

TIME

1:00 pm
1:05 pm
5 minutes
105 minutes remaining

Warm-Up
Focus on Breath
  • This standing warm-up will continue to focus on breath
  • It will further focus attention on the ribs and allowing them to expand

TIME

1:05 pm
1:20 pm
15 minutes
90 minutes remaining

Exercise
Grounding Exercise
  • The tip-toe diver grounding exercise
  • Other exercises if time permits

TIME

1:20 pm
1:25 pm
5 minutes
85 minutes remaining

Game
Chopper
  • The tip-toe diver grounding exercise
  • Other exercises if time permits

TIME

1:25 pm
1:30 pm
5 minutes
80 minutes remaining

Practice
Entrance and Exit
  • The entrance and exit exercise
  • 5 minutes to explain
  • 15 minutes to work on it

TIME

1:30 pm
1:50 pm
20 minutes
60 minutes remaining

Practice
Speech Work
  • We get to know our speeches the Cicely Berry way

TIME

1:50 pm
2:35 pm
45 minutes
15 minutes remaining

Handout
Speech Written Assignment
  • Hand out and review the speech assignment

TIME

2:35 pm
2:50 pm
15 minutes
0 minutes remaining

error: Content is protected !!